Lid Worden?

Je interesse is gewekt om lid te worden. Lidmaatschap van JCI kan een meerwaarde betekenen voor uw professionele en uw privé leven door de contacten die je er legt en de nieuwe competenties die je er kan verwerven.

Wie kan lid worden?

In principe kan iedereen lid worden.
De enige beperking die opgelegd wordt is dat je tussen 18 en 40 jaar oud bent.

Daarnaast verwachten we ook een zeker engagement van al onze leden. Over die verwachtingen lees je hieronder meer.

Hoe kan ik lid worden?

Heel makkelijk: stuur een mailtje naar info@jci-brugge.be. Wij contacteren je dan zo snel mogelijk om een concrete afspraak te maken.

Kandidaatlidmaatschap

Wanneer je jezelf kandidaat stelt om lid te worden van JCI Brugge krijg je eerst het statuut van kandidaatlid. Gedurende deze periode krijg je de kans om kennis te maken met de organisatie. Er wordt van je verwacht dat je actief deelneemt aan de activiteiten.

Na één jaar als kandidaatlid wordt je in principe definitief toegelaten tot de vereniging.

Wat zijn de voordelen van het lidmaatschap?

  •  Toegang tot tal van professionele trainingen tegen spotprijzen. JCI Vlaanderen heeft een eigen trainingssinstituut (TIF) waar eigen leden zich engageren om trainingen te geven binnen JCI. Deze trainingen zijn steeds van een zeer hoog niveau en kosten slechts een fractie van wat ze kosten op de bedrijfsmarkt.
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan tal van projecten. JCI Brugge heeft een grote traditie in het organiseren van interessante en ambitieuze projecten.  Als lid krijg je de kans om hier actief deel van uit te maken. (zie ook onze pagina over commissies)
  • Toegang tot een internationaal netwerk. In Vlaanderen alleen al zijn er meer dan 1000 leden. Zo goed als ieder land heeft z’n eigen afdelingen en bijgevolg zijn er dus tienduizenden leden binnen JCI. Op geregelde tijdstip worden evenementen en congressen georganiseerd waar je kennis kan maken met al onze interessante leden.
  • Deel uitmaken van een toffe bende jonge Bruggelingen: naast al het serieuze is er ook voldoende ruimte voor ontspanningsactiviteiten!

Wat kost een lidmaatschap?

Lidmaatschap van JCI Brugge kost 250 euro per jaar. Hierin zijn begrepen:

  • Bijdragen voor JCI Vlaanderen en Internationaal die het mogelijk maken om de vormingen en internationale activiteiten te organiseren.
  • Catering op onze vergaderingen: 4 diners/jaar, aperitief op de maandelijkse vergaderingen. (bij niet aanwezigheid en tijdige verontschuldiging wordt een bedrag teruggestort)
  • Interne werking: ondersteuning bij organisatie van de evenementen van JCI Brugge.